Blog o veteránech

Jaký byl 3. sraz socialistických vozidel?

Ohromný. Velkolepý. Snad tak velkolepý, jako se socialismus snažil vypadat.  Pořadateli Petrovi Jirsovi se podařilo dostat do areálu Kempu Hnačov na 560 vozidel, což je uznaný rekord zapsaný do Guinessovy knihy rekordů. Komisař pelhřimovské agentury Dobrý den byl u toto a zápis osvědčil. Petr byl na to patřičně pyšný a já se mu nedivím. Naopak mu to přeju, protože i tenhle detail činí ze srazu socialistických vozidel něco jiného než obvyklé akce tohoto druhu.

IMG_2825     IMG_2844

Neobvyklý byl i program mimo tradiční disciplíny jakou je spanilá jízda či nějaká soutěž. Po celý den hrály na pódiu různé skupiny žánry napříč hudbou, chybělo snad jen smyčcové kvarteto s vrcholnými díly Bohuslava Martinů. To by se ovšem asi bavil málokdo a o zábavu jde Petrovi vždy v první řadě. Kromě konzertů ještě připravil pro všechny akrobatické vystoupení na čtyřkolce. Do té doby jsem netušil, co by se s ní dalo dělat.

IMG_2790 IMG_2794 IMG_2774

Jelikož žijeme v Čechách, největší počet aut patřil značce Škoda. Největší objemově by asi dosáhla značka Liaz, protože parta liazáků, co jezdí do Hnačova každý rok, se letos rozrostla asi o dalších snad 5 kousků. Nechyběly Tatry 613 (603 už je asi příliš honosná aby jezdila mezi „plebs“), Trabanty v luxusních provedeních, žigulíky, Lada Samara Cabrio (tu jsem viděl podruhé v životě), vějtřasky, maluchy, volhy a warťasy. Jednoho Oltcita jsem zaregistroval, jednoho polského Fiata 125. Co je mi líto že jsem neviděl, jsou Zastavy a třeba Dacie. Kde jsou? Kam zmizely?

IMG_2888 IMG_2827 IMG_2826 IMG_2785   IMG_2792  IMG_2846

Jo a našel jsem kolegu s maluchem vodníkem. Díky němu jsem si zase potvrdil, jak luxusní auto mám. Nejenže mám vyklápěcí zadní okna a zadní stěrač, ale také madla na zavření dvěří! To ten druhý neměl! Nó, uznejte sami, že prostě nemám žádnou chudobku.

Sobotní noc jsem strávil po békání oblíbených songů od Elánů s bratry slováky, se kterými jsem se čerstvě seznámil. Asi si umíte představit, jak to probíhalo. Ráno jsem u policajta tréninkově nafoukal kolem 0,33 a lekl jsem se. To mě odradilo ještě chvíli od jízdy, přestože jsem se cítil docela fit.

IMG_2857 IMG_2787 IMG_2764 IMG_2773   IMG_2781  IMG_2865

Taková prevence se mi docela líbila a policajtovi jsem poděkoval za skvělý nápad. K mému překvapení se tvářil spíše zdrchaně, protože přesně tohle mají zakázáno a on chudák dumal, jak fouknutí dalších 10 z nás zaeviduje. Hm…pomáhat a chránit.

Zůstává jen připomenout, že další informace a fotky najdete na stránkách srazu.

V šest v práci, soudruzi!

Komentáře

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kokořínsko po čtvrté

Letošní zimu jsme opět doufali, že pojedeme Kokořínsko historic rallye na sněhu. Organizátoři moudře posunuli termín z obvyklého začátku února blíže k jaru, kdy v poslední době je větší pravděpodobnost tuhé zimy, aby mohlo zmrznout co nejvíce kytek. Nicméně ani tentokrát se nezadařilo. Víkend před i víkend po nadělilo jak blázen, a zrovna v ten správný víkend byly teploty lehce nad nulou.

Komentáře

2. Sraz youngtimerů

Ještě pořád, pět dní po skončení srazu jsem unavený. Ještě pořád mě však uvnitř těla hřeje pomyšlení na ty báječné čtyři dny, které jsem strávil přípravou a samotným srazem. Obklopen Petrem Jirsou a Radkem Kovářem, kteří se mnou sraz organizovali, Petrovou manželkou Markétou (svatou to ženou), jeho synem Petrem a také Aničkou Pajerovou ze Spolku Orlík – Sedlec, která

Komentáře